Autor: 021.rs

Novi Sad
31.12.2020.
09:23 > 09:37
Mural posvećen medicinarima koji se već deset meseci bore protiv korone, naslikan je na objektu u krugu Kliničkog centra Vojvodine, saznaje 021.rs
  • Сремац

    31.12.2020 18:24
    БУДАЛАШТИНЕ
    Медицински радници су заслужили мурал у нашем граду као истински хероји нашег времена.Свака част аутору на труду. Коментатори који замерају "облик крагне" или чак "зашто мурал медицинарима",је доказ да осим од Ковида 19 има људи који болују и од других болести.Као неко ко је провео готово 20 дана на Инфективној клиници КЦВ,могу изразити своју искрену захвалност особљу ове Клинике на труду,јер то што они раде мало ко би радио.Зато ви који нисте видели те младе људе у скафандерима са визирима и нисте доживели ту атмосферу,уздржите се од будалаштина и неумесних коментара.
  • Pmila ns

    31.12.2020 15:07
    Paju patku
    Za eoidemujuvse skoluju epidemiolozi..Molim te, pricaj samo ono sto znas.
  • pajo patak

    31.12.2020 12:57
    N
    postao si G
  • @N

    31.12.2020 12:12
    Kao prvo, niko se ne školuje za pandemiju izuzev možda epidemiologa i infektologa - većina ovih ljudi nije znala šta ih je snašlo kad je korona krenula. Kao drugo, floskulu "oni rade svoj posao za koji primaju platu" na isti način možeš da primeniš i npr.na vatrogasce koji su gasili reaktor u Černobilju: postoji razlika između posla za koji primaš platu, sa radnim vremenom, i posla za koji rizikuješ ili čak i svesno žrtvuješ svoj život, koji ti godinu dana ne dozvoljava da odeš na odmor, da vidiš svoje stare roditelje u strahu da si se baš danas zarazio i tako dalje... I kao treće, niko od njih nije pozirao za ovaj mural, nego je neko daleko pametniji i zahvalniji od tebe (empatiju da i ne pominjem) odlučio da im se bar malo zahvali i stavi do znanja da smo makar mislima uz njih.
  • Melia azederach

    31.12.2020 12:05
    @N
    Pod jedan, nauci pravopis. Pod dva, neka zvanja vec u startu zahtevaju vecu pozrtvovanost nego ostala. Daleko od toga da potcenjujem ostale struke i zanimanja, ali doktori i sestre jesu gospodari nasih zivota u najtezim momentima. Prema tome, oni su sada na prvoj liniji udara. Svakodnevno se izlazu opasnosti kako bismo mi lepo i spokojno mogli da pijuckamo kafu i pisemo bezvezne komentare na internetu. Umesto da podrzimo njihov rad i budemo zahvalni, mi se hvatamo vec dobro poznatih floskula. No, ne moze se ocekivati bolje od nekoga ko je produkt sistema koji ne ceni nikakve vrednosti i solidarnost.
  • Aca

    31.12.2020 12:04
    @N
    Naravno da im je to posao i da je svim lekarima na svetu nagrada human posao i pomaganje ljudima, a plata je nadoknada da mogu normalno da žive... osim kod nas. Kod nas ako si lekar ili npr. vaspitač sistem te svojim javašlukom stavi u poziciju da ti fali osnovnih sredstava za rad, da ti stavi n puta više stanovnika po lekaru nego što je normalno, da ti da sramotno malu platu itd. Takvim lekarima treba mural, jer na svojim leđima iznose sve propuste koje nesposobna uprava napravi.
  • Mural

    31.12.2020 11:04
    Je
    Onakoc, ideja koja je, poruka koja je, čija ruka drži epruvete i zašto nisu standardizovane, loša klasa i preciznost izrade, zašto ratličite kragne i šta predstavlja ono zelenilo, medicinari Partizani, rade u šumama ? :-D
  • N

    31.12.2020 10:05
    N
    Nevidim cemu sve ovo...medicinari rade svoj posao za koji suse skolovali,primaju plate,mito...polozili su zakletvu. Iako imam losa iskustva sa vecinom doktora,sestara ponavljam oni rade svoj posao! Normalno je da u medicini,nauci ..naletis i na pandemije i razne bolesti ali to nikom nedaje za pravo da medicinare kuje u idolopoklonstvo sem politicarima. Pravi doktor radi i cuti a neslikase za naslovne strane raznih,stranki i novina. Hvala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna